NEWJSAG - Békésszentandras

 

   
   

   

   

Pályázatok  
TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

Hőtérkép

Felhőkép

 

    

   
Shadow
Slider
   
Részletek

Részletek

Június 21-én ünnepélyesen felavattuk az MKKSZ támogatással elkészült új motorcsónak tároló épületét a Sinka József Vízitelepen. Az ünnepélyes átadáson megjelent Schmidt Gábor az MKKSZ elnöke, aki Sinka Imre polgármester úrral együtt átadta használatba a felépült modern épületet. A 15 milliós beruházás keretében megújult a móló vázszerkezete, burkolata, a versenybírói móló fölé tetőszerkezet került, új térburkolatok kerültek kialakításra, a régiek felújításra kerültek, öntözőrendszer került kialakításra, valamint az egész telep elektronikus kameravédelemmel és beléptető rendszerrel lett ellátva.

Hosszas előkészületek után, tervezés, engedélyek beszerzése, kivitelező kiválasztása, költségterv elkészítése, szerződések megkötése után október legvégén tudtuk elkezdeni a munkát, amikor a vizet leengedték. A hosszú téli fagyok nem kedveztek az építéshez, de a kivitelezők összehangolt munkájának köszönhetően időben, kiváló minőségben elkészült az épület.

Bővebben: Új motorcsónak tároló a Körös-parton

Részletek

A Semmelweis-napi ünnepség keretében Sinka Imre polgármester úr, Dr. Strassburger Gyöngyi jegyző asszony és Bagi Erika anyakönyvvezető köszöntötte az egészségügyben dolgozókat leróva tiszteletüket és nagyrabecsülésüket valamennyi egészségügyben dolgozó előtt. A Semmelweis-nap az orvostársadalom és az egészségügyen dolgozók nagy ünnepe.


Ezen az ünnepen a Semmelweis Ignácra való emlékezés, a magyar tudomány kiemelkedő eredményeire, a magyar szellemi élet óriási kincstárára világít . Az egészségügyi dolgozók valamennyien ebből a szellemi örökségből táplálkoznak.

Semmelweis Ignác Fülöpről, az anyák megmentőjéről nehéz, sőt lehetetlen újat mondani.

Bővebben: Semmelweis-nap 2017.

Részletek

A köztisztviselők jogállásáról szóló törvény alapján 1992. óta hazánkban minden év július 1-je a köztisztviselők napja, 2012. március 1-jétől a közszolgálati tisztviselők napja.

Az ünnepségen Bagi Erika anyakönyvvezető röviden ismertette a község jeles szülöttének, Bagi István főjegyzőnek az életútját, aki a II. világháború alatt a községháza iratait, anyakönyveit megmentette a pusztulástól. Bagi István élete és munkássága például szolgál valamennyi közszolgálatban dolgozónak.


A rendezvényt megtisztelte jelenlétével az egykori főjegyző fia, Dr. Bagi István volt alkotmánybíró, településünk díszpolgára és kedves felesége Ildikó asszony.

Bővebben: Közszolgálati Tisztviselők Napja 2017.

Részletek

47. alkalommal rendeztük meg a Simon-Fiala Tibor Emlékversenyt 2017. június 18-19-én. Az idén a versenynaptár sűrűssége miatt elég korán kellett rendeznünk a versenyt, ami egybeesett a ballagással, de gondot nem okozott. A felnőtt válogató verseny ellenére az utóbbi idők legnépesebb versenye volt, 28 egyesület közel 900 nevezésével.


A két nap során összesen 108 versenyszámot rendeztünk, a hosszútávokon sokszor 20-30 fős mezőnyökkel, 10000 méteren a Simon-Fiala kupáért 28-an indultak. Rekordszámú nevezés érkezett a férfi 200 méterre, összesen 48-an indultak. A Simon-Fiala kupát a maratoni világbajnok Boros Adrián nyerte, aki már két évvel ezelőtt is nyert.

A csapatversenyt a KSI Gyomaendrőd csapata nyerte az UTE és a Tolna előtt. A női versenyzőink a 11. helyen végeztek. A legeredményesebb hazai férfi versenyző Csépai Barnabás, a legeredményesebb női versenyző Szekeres Tünde lett.

Bővebben: Simon Fiala Emlékverseny

Részletek

Az Idősek Otthonábanfolytatva az eddigi hagyományokatjúnius 10-én szombaton ismét érdekes műsorral vártuk az érdeklődőket.

A medgyesegyházi „Cups and Dance„ tánccsoport lépett fel nem minden napi pohár bemutatójával.


Szép számmal gyűltünk össze a társalgóban. A meghívón meghirdetett – pohárral való zenélés – sok érdeklődőt vonzott.

Érdekes, színes előadást láthattunk. Ismét bebizonyosodott, hogy nem kell sok a jó hangulathoz. Néha elég pár pohár és a gyerekek mosolya.

 Pomponokkal, szalagokkal tették még színesebbé bemutatójukat.

Bővebben: A Gondozási Központ hírei

Részletek

Gondozási Központ Hírei

Mint minden évben tavasszal, idén is bővelkedünk színesebbnél színesebb műsorokban, programokban, időseink nagy örömére. „Eleget unatkoztunk a télen” fogalmaznak lakóink és nagy izgalommal várják hétről hétre a vendégszereplő gyerekeket, felnőtteket.


Így történt ez május 9-én is, amikor intézményünkbe látogatott Hamvasné Bohák Mária amatőr festőművész, aki Békésszentandráson született és nevelkedett s már gyermekkorában megihlette a Körös vidékének gyönyörűsége. A rajzolás, festészet már ekkor kedvelt időtöltése volt. Felnőttként az élet Nagymarosra sodorta, s immár 67 éve él a Dunakanyarban, mely számos képe megalkotására ihlette.

Bővebben: Gondozási Központ Hírei

Részletek

Közel egy éve kezdte meg működését Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Településüzemeltetési Intézménye. A havilap hasábjain korábban már megjelent az intézménnyel kapcsolatos általános tájékoztató, azonban a mögöttünk álló időszak fontosabb elvégzett feladatairól, és az idei évi tervekről eddig nem adtunk közre ismertetőt.

Az intézmény 2016. június 1. napjától kezdődően látja el a településüzemeltetési feladatokat Békésszentandráson. Az elmúlt évi üzemeltetési feladatokat az önkormányzat 2016. évi költségvetésében biztosított forrás keretei között kellett megszervezni és végezni, melyek mellett több aktuális feladat, beruházás megvalósítása is feladat volt, úgymint

Bővebben: A Településüzemeltetési Intézmény hírei

Részletek
Tisztelt Állattartók!
A magyarországi madárinfluenza fertőző állatbetegség által okozott károk csökkentése, a későbbi kockázatok mérséklése érdekében az Országos Főállatorvos 2017. február 16-án kiadta 3/2017. számú határozatát a madárinfluenza elleni védekezés minimum szabályairól
 
A határozat a továbbtartási célból történő baromfi betelepítéseket előzetes hatósági vizsgálathoz, hatósági engedélyhez köti, amelyet az állattartónak a várható betelepítést megelőzően legalább egy héttel korábban kell kérnie a Gyomaendrődi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályától.
 
A kérelem beérkezését követően minden esetben az illetékes hatósági állatorvosnak helyszíni vizsgálat során kell megállapítani az állattartó létesítmény járványügyi alkalmasságát a baromfiállomány fogadása és tartása tekintetében.


       

Részletek

Részletek

Részletek

Részletek

 

„Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának könyvtárfejlesztési pályázata”

A Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése – „Tudásdepó Expressz” című pályázat keretein belül támogatást nyert el.

A TIOP-1.2.3-11/1-2012-0110 azonosítószámú projekt megvalósítása során kitűzött cél, hogy erősítse a Békésszentandrási Nagyközség Önkormányzat könyvtárának oktatási-képzési szerepét a könyvtár és az iskolai könyvtárak együttműködésén alapuló, korszerű IKT infrastruktúra-, és szolgáltatás-fejlesztéssel. A közoktatás támogatása érdekében az intézmény kiemelt célja a könyvtárban őrzött dokumentumokhoz és információhoz történő, helytől független, egyenlő esélyű hozzáférés megvalósítása.

A projekt keretében IKT (Info-Kommunikációs Technológia) eszközök beszerzésén és telepítésén keresztül valósulnak meg a fenti célok, emellett a vakok és gyengén látók megsegítésére képernyőnagyító licenc megvásárlását tervezi az intézmény.

A megvalósítás időtartama: 2012.12.01 - 2013.05.31.

A projekt költségvetése: 7.999.712,- Ft

Vissza nem térítendő támogatási összeg: 7.999.712,- Ft

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósul meg.

További információk:

 

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata

5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1.

Telefon:  +36 (66) 218 660

Web:      http://www.bekesszentandras.hu

E-mail:    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

      

  

   

   

Hasznos Hírek  

   

   

Látogatóink  

Oldalainkat 63 vendég és 0 tag böngészi

   
© 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu