NEWJSAG - Békésszentandras

 

   

   

   

Pályázatok  TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

Hőtérkép

Felhőkép

 

   


   
Részletek

Farsang óta nagyböjt lévén nem rendeztünk semmilyen ünnepséget, így már nagyon vágytak az idősek egy kis programra. Nagycsütörtökön felelevenítettük az utolsó vacsora napját, a Gecsemáné kertben a tanítványoktól vett búcsút, a harangok elnémulását.

Tavaszköszöntő műsort szerveztünk munkatársaink gyermekei közreműködésével. Hrncsjár Annácska köszöntő verssel, Egri Vivien fuvola játékával, a Farkas gyerekek Csanád és Zalán húsvéti locsoló verssel, Rágyanszki Bálint a Támad a tanya című költeménnyel, míg Egri Aliz csodás énekhangjával örvendeztette meg a hálás közönséget.


 

Nagy izgalommal készülődtünk ebben az évben is a fáklyás felvonulásra. Gondoskodtunk az épület dekorálásáról is, színes szélforgókkal díszítettük a kerítést. Szerettük volna valamivel megvendégelni a felvonulókat, sokat beszélgettünk a régi május elsejékről is.

Bővebben: Gondozási Központ Hírei

Részletek

 Az idén kilencedik alkalommal került megrendezésre községünkben a „Babaszületés-facsemeteültetés” immár hagyományossá vált eseménye, melynek keretében a tárgyévet megelőző évben született gyermekek számával megegyező nemes facsemetét ültet az önkormányzat a kisgyermekek, a szülők és a nagyszülők közreműködésével.

 


 

Ezúttal a Hunyadi utca - Csokonai utca és Csücsök Csárda közötti szakasz jobb oldala - adott otthont a faültetésnek. 42 kisgyermek családja kapott meghívót, s a változékony idő ellenére nagyon sokan tettek eleget a meghívásnak, a kis családok szinte benépesítették a Hunyadi utca ezen szakaszát. Az ünnepséget Sinka Imre polgármester úr köszöntője nyitotta, majd polgármester úr Dr. Strassburger Gyöngyi jegyző asszony közreműködésével átadta az emléklapokat és a mézeseket. Az ünnepélyes megnyitó után vidám hangulatban zajlott a faültetés is. Az előre elrendezett terepen 42 platánfa kezdte meg életét.

A terep rendezéséhez köszönet illeti az önkormányzat és a Településüzemeltetési Intézmény dolgozóit, akik részt vettek a terület előkészítésében, valamint a faültetés utómunkálataiban. Köszönet illeti továbbá - a helyszín biztosításáért - a polgárőröket is.

Gratulálunk a kedves szülőknek, és további békés családi életet kívánunk!

Bagi Erika

Részletek

Közel egy éve kezdte meg működését Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Településüzemeltetési Intézménye. A havilap hasábjain korábban már megjelent az intézménnyel kapcsolatos általános tájékoztató, azonban a mögöttünk álló időszak fontosabb elvégzett feladatairól, és az idei évi tervekről eddig nem adtunk közre ismertetőt.

Az intézmény 2016. június 1. napjától kezdődően látja el a településüzemeltetési feladatokat Békésszentandráson. Az elmúlt évi üzemeltetési feladatokat az önkormányzat 2016. évi költségvetésében biztosított forrás keretei között kellett megszervezni és végezni, melyek mellett több aktuális feladat, beruházás megvalósítása is feladat volt, úgymint

Bővebben: A Településüzemeltetési Intézmény hírei

Részletek

 

Részletek
Tisztelt Állattartók!
A magyarországi madárinfluenza fertőző állatbetegség által okozott károk csökkentése, a későbbi kockázatok mérséklése érdekében az Országos Főállatorvos 2017. február 16-án kiadta 3/2017. számú határozatát a madárinfluenza elleni védekezés minimum szabályairól
 
A határozat a továbbtartási célból történő baromfi betelepítéseket előzetes hatósági vizsgálathoz, hatósági engedélyhez köti, amelyet az állattartónak a várható betelepítést megelőzően legalább egy héttel korábban kell kérnie a Gyomaendrődi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályától.
 
A kérelem beérkezését követően minden esetben az illetékes hatósági állatorvosnak helyszíni vizsgálat során kell megállapítani az állattartó létesítmény járványügyi alkalmasságát a baromfiállomány fogadása és tartása tekintetében.


       

Részletek

Részletek

Részletek

Részletek

 

„Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának könyvtárfejlesztési pályázata”

A Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése – „Tudásdepó Expressz” című pályázat keretein belül támogatást nyert el.

A TIOP-1.2.3-11/1-2012-0110 azonosítószámú projekt megvalósítása során kitűzött cél, hogy erősítse a Békésszentandrási Nagyközség Önkormányzat könyvtárának oktatási-képzési szerepét a könyvtár és az iskolai könyvtárak együttműködésén alapuló, korszerű IKT infrastruktúra-, és szolgáltatás-fejlesztéssel. A közoktatás támogatása érdekében az intézmény kiemelt célja a könyvtárban őrzött dokumentumokhoz és információhoz történő, helytől független, egyenlő esélyű hozzáférés megvalósítása.

A projekt keretében IKT (Info-Kommunikációs Technológia) eszközök beszerzésén és telepítésén keresztül valósulnak meg a fenti célok, emellett a vakok és gyengén látók megsegítésére képernyőnagyító licenc megvásárlását tervezi az intézmény.

A megvalósítás időtartama: 2012.12.01 - 2013.05.31.

A projekt költségvetése: 7.999.712,- Ft

Vissza nem térítendő támogatási összeg: 7.999.712,- Ft

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósul meg.

További információk:

 

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata

5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1.

Telefon:  +36 (66) 218 660

Web:      http://www.bekesszentandras.hu

E-mail:    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

   


   

  

   

   

Hasznos Hírek  

   

   

Látogatóink  

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

   
© 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu