NEWJSAG - Békésszentandras

 

   
   

   

   

Pályázatok  
TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

Hőtérkép

Felhőkép

 

    

   
Shadow
Slider
   
Részletek

Gondozási Központ Hírei

Mint minden évben tavasszal, idén is bővelkedünk színesebbnél színesebb műsorokban, programokban, időseink nagy örömére. „Eleget unatkoztunk a télen” fogalmaznak lakóink és nagy izgalommal várják hétről hétre a vendégszereplő gyerekeket, felnőtteket.


Így történt ez május 9-én is, amikor intézményünkbe látogatott Hamvasné Bohák Mária amatőr festőművész, aki Békésszentandráson született és nevelkedett s már gyermekkorában megihlette a Körös vidékének gyönyörűsége. A rajzolás, festészet már ekkor kedvelt időtöltése volt. Felnőttként az élet Nagymarosra sodorta, s immár 67 éve él a Dunakanyarban, mely számos képe megalkotására ihlette.

Mindig szeretettel gondol szülőfalujára, gyökereire, emiatt született meg az az elhatározása, hogy ellátogat hozzánk a Gondozási Központba és elmeséli életének és művészetének történetét. Nagy - nagy örömünkre hat darab gyönyörű festményt is adományozott számunkra, melyek azóta a társalgónk falait díszítik, és lakóink minden nap gyönyörködhetnek bennük. Köszönjük szépen!

Május 23-án a Hunyadi János Katolikus Iskola és Óvoda körte csoportos óvodásai örvendeztették meg időseinket vidám, nyár- váró műsorukkal. Köszönetként friss gyümölccsel és limonádéval vendégeltük meg a kisgyermekeket színvonalas műsorukért. Nyárra is tervezünk velük közös programokat a kemence körül, várjuk őket szeretettel. Célunk a generációk egymáshoz való közelebb hozása, hiszen a mai világban ritka a több generációs nagycsaládok együttélése, és a gyerekek - idősek nagy örömére szolgálnak ezek az együtt töltött délelőttök.

Az ovisok mellett az iskolás gyerekek is szívesen szerepelnek intézményünkben. Május 31-én, a Hunyadi János Katolikus Általános Iskola sajátos nevelési igényű csoportjának diákjai tavaszi műsorral szórakoztatták lakóinkat. Körjátékokkal, dalokkal, versekkel készültek a gyerekek, előadásukat ritmushangszerekkel is kísérték, így csaltak mosolyt időseink arcára.

Június 10-re egy különleges programot szervezünk. A Cups & Dance nevű tíz tagú formáció lesz a vendégünk. Ők nagyon tehetséges fiatal művészek, akik pohárral zenélnek. Ilyen jellegű műsor eddig még nem került megrendezésre, így nagy érdeklődéssel és izgalommal várjuk a szereplőket.

      

  

   

   

Hasznos Hírek  

   

   

Látogatóink  

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

   
© 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu